World
Agility
Championship
Team NL

WAC Team 2022

Anne-René van Wissen

Mag ik mij even voorstellen….Ik ben Anne-René van Wissen en ik zal samen met Sanne (King Bassie’s Dutch Diamond) meedoen aan het WAC. Twee jaar geleden hadden wij ons ook geplaatst en toen ging het evenement helaas niet door.

Hopelijk nu wel en gaan wij stinkend ons best doen om zo goed mogelijk te lopen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Christina Smit

Ik ben Christina Smit en loop al enige jaren mee in de behendigheid, met mijn eigen jack russel terriërs.

Een paar jaar geleden vroeg mijn vriendin of ik met haar sheltie Hannah wilde gaan lopen, dat heb ik graag aangenomen.

Hannah is werklustig, maar ook een lolbroek. Het was voor ons samen hard werken en ik ben trots op het feit, dat we nu samen op het wac mogen lopen voor het Nederlands team.

Lisa van Andel

Ik ben Lisa, 30 jaar oud en woon samen met mijn vriend, onze hond Sieb en onze kat Bumper in Roosendaal. Sieb is mijn allereerste eigen hond en inmiddels alweer ruim 9 jaar oud. Sieb is een Markiesje en is echt een hond met een eigen wil…Thuis de grootste knuffelkont, buiten avontuurlijk en een echte allemansvriend. We hebben samen al voor veel uitdagingen gestaan en prachtige resultaten behaald, maar nooit had ik durven dromen om een wereldkampioenschap met hem te mogen lopen! We kijken er erg naar uit en gaan vooral samen genieten van de kans die we krijgen om met de wereldtop mee te doen.

Bianca Jansen

O-Jay (Ak Mil Vista Breezer Orange) is een Welsh Terriër en is geboren op 11 mei 2019 in Estland. O-Jay is erg lief en sociaal, maar wel een echte terriër. Het is mijn tweede Welsh en dat we ons samen voor het WAC hebben gekwalificeerd met haar nog geen 3 jaar, was toch wel een verrassing.

Zodra ik mijn behendigheidsschoenen aantrek, gaat haar knopje “aan” en komt de echte terriër boven. Dat klinkt vaak gevaarlijk, maar stelt eigenlijk niet zo veel voor. Soms moet je dan wel even streng zijn, want geef haar één vinger en je bent twee handen kwijt! We hebben samen nog niet heel veel vlieguren gemaakt, waardoor het nu nog vaak alles of niks is, maar we worden elke wedstrijd steeds meer een team.

Ik hoop dat we samen met het team een succesvol en gezellig WAC mogen beleven en ben trots dat wij daar deel van uit mogen maken.

Marja de Voogd

Samen met mijn man Klaas en onze twee schapendoesjes Katie en Kim woon ik in Nieuwe Pekela, in de Veenkoloniën in de provincie Groningen.

In 2009 ben ik begonnen met agility met ons eerste doesje Nora. Inmiddels loop ik alweer een aantal jaren met groot plezier met Katie. Al die jaren train ik in Westerlee bij Dog in Action bij Henk Timmer. 

In 2020 hadden we ons geplaatst voor het WAC, helaas ging dat door Corona niet door, dat was erg balen en des te mooier dat we ons nu weer geplaatst hebben. 

Katie is inmiddels 9 jaar en ik kan zeggen dat ik best wel trots ben dat we ons nu weer geplaatst hebben.

Mijn verdere hobby’s zijn kamperen met de caravan en uiteraard gaan de hondjes dan altijd mee, fietsen (gewone fiets, ATB en racefiets) en tekenen.

Ik heb ontzettend veel zin in het WAC, het is helemaal nieuw voor mij. Ik verheug mij op de wedstrijden, de entourage en de teamspirit.

Hopelijk gaan we er met zijn allen een mooi en onvergetelijk evenement van maken.

Hanneke van den Belt

Ik ben Hanneke van den Belt, getrouwd met Herman en we wonen in Dronten te Flevoland. Sinds 2011 loop ik bij de FHN, eerst met mijn Aussies Flynn en Dazzle en nu met mijn sheltie Jigger. Jigger is een reu die in juni 5 jaar wordt. Hij heeft bij de FHN nog heel weinig wedstrijden gelopen door de pandemie. We waren net in de A-klasse gestart. Bij de RvB moeten we nog een promo punt halen voor de 3e graad. Drie jaar geleden heb ik het WAC in Hellendoorn van dichtbij meegemaakt omdat Herman daar vrijwilliger was. Wat heb ik genoten van de talloze rondjes. Na vier selectiedagen zijn Jigger en ik geselecteerd voor het WAC in Laag-Soeren. We hebben er heel zin in om deel te nemen met de andere geselecteerden.

Peter Borsje

8 jaar geleden mocht ik het WAC keuren.

Dit jaar deelnemen met Tosca.

Een droom die uitkomt, super super trots op mijn toppertje!!!

Merel Mijnen

Hi! Merel en Liv hier!

Ik ga samen met Border Collie Liv van 3 jaar oud meedoen aan WAC. Het WAC is een fantastisch toernooi die ik gelukkig al meerdere keren heb mogen meemaken met mijn andere hond Prins. Nu mag Liv voor een mooi resultaat strijden!

Marieke Timmer

Mijn naam is Marieke Timmer en heb me met Rallyx geplaatst voor het WAC 2022.

Rallyx is 3 jaar jong en loop sinds juni 2021 agility met hem.

Rallyx is de hond van mijn vader. Door een operatie van hem en een blessure van mijn eigen hond ben ik met Rallyx begonnen te lopen. Fantastisch dat we in zo’n korte tijd ons hebben gevormd tot een team en ons hebben weten te plaatsen voor het WAC waar we ontzettend veel zin hebben!