World
Agility
Championship
Team NL

WAC Team 2022

Sanne Postma

Shady, mijn topper! Samen zijn wij een super team, met haar heb ik een bijzondere band. Ik ben trots dat wij ons hebben gekwalificeerd voor het WAC. We gaan genieten! Sanne.

Letta Roskam

Ik ben Letta Roskam, moeder van 2 dochters en eigenaresse van 2 geweldige border collies.

De jongste van 4,5 jaar, Joyka mag naar het WAC. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen op een leuke, gezellige en sportieve wedstrijd met veel lol.

Suzanne Klaus

S!oux is een border collie van vijf jaar oud. Ik kan slecht kiezen welke sport ik leuk vind, dus ik train van alles met hem. En S!oux vindt eigenlijk alles leuk om te doen. Als we maar aan het werk kunnen samen. We hopen blij te kunnen schitteren op het WAC. 

Foto S!oux gemaakt door Cees van Hoogdalem

Bianca Dijkstra

Hallo, ik ben Bianca Dijkstra en mag dit jaar aan het WAC meedoen met mijn geweldige hond Guinan.Guinan is een Border Collie van 7 jaar die graag wil werken en hier veel plezier in heeft. Ze reageert enorm goed op aanwijzingen (ook als ik ze per ongeluk geef, waardoor er iets fout gaat). In 2020 hadden wij ons ook geselecteerd voor het WAC maar toen is het helaas niet doorgegaan door Corona. We zijn blij met deze herkansing op een gezellige, leuke en leerzame ervaring.

Harmanda Olthof

Ik ben Harmanda Olthof en woon in Hoogezand samen met mijn partner en 2 honden. Ik werk fulltime in een orchideeën kwekerij als teamleider en daarnaast geef ik nog 1 avond in de week agility les. Een jaar of 7 geleden ben ik in aanraking gekomen met agility met mijn oudste hond Boco hiermee ook in de wedstrijden gelopen. Ik had altijd al een wens voor een 2de hond. Dit is Derlie geworden. Derlie is een super enthousiaste Border Collie van 5 jaar oud. Altijd gemotiveerd, vrolijk en heerlijk om mee samen te werken. Ik ben echt heel blij dat we geselecteerd zijn voor het WAC en we gaan er vooral van genieten.

Antal van Tienen

Senne is een kruising Herder x Duitse Staande en wil altijd werken. In de behendigheid neemt haar enthousiasme het soms van haar over. Plezier heeft ze daarentegen altijd. En dat vind ik het belangrijkste.

Claudia Nijdam

Hallo ik ben Claudia Nijdam en ik woon in Tynaarlo met mijn man Johan en onze 2 hondjes Benji en Axie. Ik ben ooit begonnen met Agility met Benji en toen besmet geraakt met het virus van Agility. Later hebben we nog een 2e hondje aangeschaft genaamd Axie waar ik nu in de C klasse wedstrijden mee loop hij is nu 10 jaar oud maar vindt het spelletje nog super leuk. Ook loop ik nog met 2 NSDT Retrievers van een vriendin van mij. De ene is Dylan hij is 8 jaar oud en met Dylan heb ik me geplaatst voor het WAC 2022. Een droom die uitkomt dat we deel uit mogen maken van het WAC. De andere NSDT Retriever is Casper hij is nu 2 jaar oud en we zitten nog in de beginfase en hopen dit najaar wedstrijden te gaan lopen. Dylan en ik hebben er super veel zin in om dit Wac event mee te mogen maken. We gaan super ons best doen maar er vooral van genieten.

Groetjes van Claudia en Dylan.

Agnes Csengö

Runrunrun Amazing Day – Yora

Yora is 6 jaar en mijn 2e working cocker. Ik ben besmet geraakt met het agility virus zo’n 12 jaar geleden. Begonnen met een Engelse springer spaniel en daarna alleen nog maar gelopen met working cockers. Die hebben echt mijn hart gestolen. Ze zijn lief, slim, snel en willen werken. Enige nadeel is dat ze vaak wel erg sensibel, gevoelig zijn.

Yora heeft ook alle kenmerken die ik net genoemd heb. Als ze het gevoel heeft dat ze wat fout doet dan blokkeert ze. Met veel geduld en positiviteit lukt het me om haar gemotiveerd te houden. Uiteindelijk vindt ze het spelletje wel heel leuk.

Reeza

Reeza is de dochter van Yora. 2,5 jaar geleden had ik een nestje met 3 pupjes (2 reutjes en 1 teefje) Het teefje heb ik zelf gehouden. De 2 broertjes lopen ook behendigheid in Nederland. Reeza is een superslim teefje voor wie behendigheid alles is. Niets is leuker dan trainen of een wedstrijd lopen. Ook zij is sensibel maar zij vindt het spelletje zo leuk dat ze dan al haar onzekerheden vergeet. Blijf me verbazen wat ze allemaal al kan op haar leeftijd.

We zijn nog niet helemaal een team maar dat komt nog wel. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Yora

Reeza

Ellen Overtoom

Mijn naam is Ellen Overtoom. Ik ben 30 jaar en woon in Drenthe samen met mijn drie Border Collies, Yindi, Tav en Nex. In 2005 ben ik begonnen met behendigheid. Een hobby die in de loop der jaren is veranderd in een verslaving.

Yindi is mijn eerste eigen hond. Zij kwam als puppy eind 2013 bij mij wonen. Na pre-agility moest zij eraan geloven en gingen we fanatiek behendigheid trainen en uiteindelijk wedstrijden lopen. Dit ging zo goed dat we ons plaatsten voor het World Agility Championship 2017 in Valencia! Wat een fantastische belevenis was dat! In 2019 hebben we het Nederlandse team ook vertegenwoordigd op het WAC én op de European Open!

Dit jaar heb ik weer een poging gedaan om me te selecteren voor het WAC-team. Dit keer niet alleen met Yindi, maar ook met Tav, Nex en More. More is de hond van Danique, een vriendin van mij, waarmee ik ook regelmatig wedstrijden loop. Boven verwachting heb ik me geplaatst met alle vier honden! Hiermee was ik natuurlijk super blij. Echter, ik kan met maar maximaal drie honden deelnemen… Meer mag niet conform de IFCS regels. Na wikken en wegen heb ik helaas moeten besluiten dat er voor Yindi geen derde WAC meer komt. Ze wordt dit jaar 9 jaar en daarmee is ze de oudste van de vier en dit merk ik ook in haar snelheid. Dit jaar vertegenwoordig ik het Nederlandse team dus met Tav, Nex en More.

Ik heb er enorm veel zin in en hoop dat het weer een fantastisch evenement wordt. Kom jij ook om het Nederlandse team aan te moedigen en te zien hoe we onze beste beentjes en pootjes voor zetten?

Nex

More

Tav